Opruimen drugsafval

Home » Nieuws » Opruimen drugsafval

De provinciale subsidie voor het opruimen van drugsafval is met een jaar verlengd. Gemeenten kunnen ook in 2025 weer subsidie aanvragen om de kosten van het opruimen van drugsafval te dekken. De subsidie is bedoeld voor gemeenten, terreinbeheerders en particulieren die getroffen zijn door illegale dumping van drugsafval.  

De verlenging komt doordat het Rijk de uitvoering van deze regeling vanaf 2025 zou overnemen, maar dit niet tijdig kan faciliteren. Provincies hebben daarom besloten hun regelingen met een jaar te verlengen, zodat je niet zonder steun komt te zitten. Een belangrijk doel hiervan is om gedupeerden te helpen bij het verminderen van de milieuschade en de opruimkosten. 

Wat betreft de hoogte van de subsidie: Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben besloten om het subsidieplafond voor 2024 te verhogen met een extra € 7.000. Dit extra budget komt beschikbaar doordat het landelijke subsidiebudget voor drugsafval niet volledig is uitgeput. Dit betekent dat er ook in provincies waar het oorspronkelijke budget al op was, extra middelen beschikbaar komen. Je kunt de subsidie vanaf januari 2025 opnieuw aanvragen via de bekende provinciale kanalen. Zorg dus dat je op tijd bent om in aanmerking te komen voor deze ondersteuning!