Regeling Ontzorgingsprogramma Maatschappelijk Vastgoed

Home » Nieuws » Regeling Ontzorgingsprogramma Maatschappelijk Vastgoed

De Regeling specifieke uitkering ontzorgingsprogramma maatschappelijk vastgoed tweede tranche is gepubliceerd en opent een nieuwe aanvraagronde voor gemeenten en instellingen.  

 

De regeling is verbeterd ten opzichte van de vorige openstelling. Nu kunnen religieuze of levensbeschouwelijke instellingen tot vijftien gebouwde onroerende zaken bezitten om onder de regeling te vallen, in plaats van de eerder geldende tien. Bovendien zijn de activiteiten waarvoor je een specifieke uitkering kunt aanvragen verbreed.  

 

Naast verduurzaming kun je nu ook nazorg aanvragen, wat betekent dat provincies na afronding van het ontzorgingstraject kunnen controleren of en welke opvolging maatschappelijk vastgoedeigenaren hebben gegeven aan verduurzamingsmaatregelen. 

 

Voor deze nieuwe aanvraagronde is er in totaal € 14.953.000 beschikbaar. De specifieke uitkering per provincie is gebaseerd op een nieuwe verdeelsleutel: 50% wordt verdeeld op basis van startkosten, 25% op basis van het aantal inwoners, en 25% op basis van het aantal kleine gemeenten (tot 50.000 inwoners op peildatum 1 oktober 2022). 

 

De aanvragen kunnen ingediend worden van 1 oktober 2024 tot en met 15 oktober 2024. Zorg ervoor dat je je aanvraag tijdig indient om te profiteren van deze belangrijke regeling en extra middelen te krijgen voor jouw projecten in maatschappelijk vastgoed.