Venture Capital Innovatie Top 10 Q2 2021

Home » Nieuws » Venture Capital Innovatie Top 10 Q2 2021

3. VectorY Therapeutics

VectorY is een biotechbedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van innovatieve gentherapiebenaderingen voor de behandeling van aandoeningen. Het biotechbedrijf haalde tijdens de fundingronde € 31 miljoen op. 

Forbion, BGV, Eli Lilly and Company maakten de investeringsronde mogelijk. Het kapitaal wordt ingezet voor een proof-of-concept voor gevectoriseerde antilichamen in doelindicaties van ALS en Alzheimer op te stellen. Het bedrijf zal het geld ook gebruiken om eigen productiecapaciteiten op te zetten, waaronder een ultramoderne GMP-faciliteit in Nederland.

2. Anavo Therapeutics

De missie van Anavo is voorop te lopen als het gaat om systematische benaderingen voor het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen die gericht zijn op fosfatasen. Mocht je je nu afvragen wat een fosfatase is; dat is een enzym dat een fosfaatgroep afbreekt van een molecuul. 

Het innovatieve bedrijf haalde in totaal € 20 miljoen aan groeikapitaal op. De investeringsronde wordt geleid door M Ventures en INKEF Capital. Ook Taiho ventures en Bioqube Ventures doen mee aan de deal. Met het kapitaal zal Anavo een eigen portefeuille opzetten om meer geneesmiddelen in de oncologie vooruit te helpen.

1. Ioniqa Technologies

Plastic duurzaam maken? Dat kan, bewijst Ioniqa! Het bedrijf levert een grote bijdrage aan de circulaire economie door PET-afval te transformeren naar grondstoffen voor andere typen plastic. Hoewel de scale-up zich momenteel richt op het recyclingproces rondom PET-materialen, wil Ioniqa dit uitbreiden naar andere typen plastic en organisch materiaal.

In mei voltooide Ioniqa een financieringsronde van € 10 miljoen om de fabriek op volle capaciteit te brengen en licentie pakketten voor te bereiden die begin 2022 op de markt worden gebracht. De financiering is afkomstig van één nieuwe investeerder en een aantal bestaande aandeelhouders.