Groene BOA’s en BavPol

Home » Nieuws » Groene BOA’s en BavPol

Minister Van Weel van Justitie en Veiligheid heeft het ontwerp van de nieuwe Regeling subsidie uitbreiding capaciteit groene boa en BavPol 2024-2026 gepresenteerd. Deze regeling biedt de mogelijkheid om je capaciteit op het gebied van handhaving en toezicht te versterken met extra financiële ondersteuning. 
 
De regeling, die de opvolger is van de regeling van 2023, heeft een looptijd van drie jaar. Dit betekent dat je nu met zekerheid kunt plannen en investeren in zowel de uitbreiding als het behoud van je groene boa’s en BavPol. Voor elke groene boa kun je tot € 10.000 subsidie ontvangen, en voor vrijwillige groene boa’s is er een forfaitair bedrag van € 4.000 beschikbaar. 
 
De aanvraagprocedure is vereenvoudigd met een nieuw online aanvraagportaal, wat de uitvoering aanzienlijk vergemakkelijkt. Let wel op: de regeling kan pas officieel van kracht worden na 30 dagen na kennisgeving aan de Tweede Kamer, dus begin oktober 2024 is de vroegst mogelijke datum voor officiële publicatie. 
 
Je kunt de subsidie aanvragen tijdens de volgende periodes: van 3 oktober 2024 tot en met 1 november 2024, van 1 juni 2025 tot en met 1 oktober 2025, en van 1 juni 2026 tot en met 1 oktober 2026. Houd er rekening mee dat de subsidieplafonds per jaar variëren en aanvragen op volgorde van binnenkomst worden behandeld. Zorg ervoor dat je je aanvraag tijdig indient om optimaal te profiteren van deze financiële steun.