Pilots uitvoeringsversnelling woningbouw

Home » Nieuws » Pilots uitvoeringsversnelling woningbouw

Heb je innovatieve ideeën om de woningbouw in jouw gemeente of regio een flinke boost te geven? Binnenkort opent een nieuwe subsidieregeling voor pilots die bijdragen aan effectieve en duurzame oplossingen voor de woningbouwopgave. De subsidie biedt de mogelijkheid om ondersteuning te krijgen voor vernieuwende projecten die helpen bij het realiseren van de ambitieuze doelstelling van 800.000 nieuwe woningen voor 2030. 

 

Deze subsidieregeling, opgezet door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening (VRO) en het Interprovinciaal Overleg (IPO), biedt maximaal negen pilots de kans om te (co)financieren. De subsidie bedraagt tot € 225.000 (inclusief btw) per geselecteerde pilot. Bovendien ontvang je professionele begeleiding van gemiddeld een halve dag per week en aanvullende expertise om je project tot een succes te maken. 

 

De regeling is bedoeld voor gemeenten en provincies die met slimme en effectieve oplossingen willen bijdragen aan de woningbouwopgave. Denk hierbij aan het verbeteren van capaciteit, vereenvoudigen van processen, inzetten op digitalisering, of regio- en gemeenteoverstijgende samenwerking. De geselecteerde pilots moeten voldoen aan de beoordelingscriteria die uiterlijk 1 september 2024 bekend worden gemaakt. 

 

De inschrijving start op 1 september 2024 en sluit op 15 oktober 2024. De geselecteerde pilots worden op 15 november 2024 bekendgemaakt. Je hebt dus nog maar heel even om je pilot in te dienen!