SLIM-Regeling verlengd

Home » Nieuws » SLIM-Regeling verlengd

De SLIM-regeling, die leren en ontwikkelen in het mkb stimuleert, wordt met vijf jaar verlengd. In 2025 kun je opnieuw subsidie aanvragen om je bedrijf en medewerkers toekomstbestendig te maken door te investeren in nieuwe kennis en vaardigheden. Deze regeling is specifiek gericht op mkb-bedrijven en biedt een mooie kans om structureel werk te maken van leren en ontwikkelen. 

 

Je kunt de SLIM-subsidie aanvragen voor verschillende activiteiten die je helpen om een opleidings- en ontwikkelcultuur in je bedrijf te bevorderen. Denk bijvoorbeeld aan het doorlichten van je onderneming om een opleidingsplan te maken, het bieden van loopbaan- of ontwikkeladviezen, of het opzetten van een leer- en ontwikkelmethode. Voor samenwerkingsverbanden binnen het mkb is alleen de laatste optie beschikbaar. Door te investeren in deze processen, versterk je niet alleen de vaardigheden van je team, maar bouw je ook aan een toekomstbestendig bedrijf. 

 

De subsidiebedragen variëren per project, dus er is volop ruimte om deze kansen te benutten, afhankelijk van de specifieke behoeften binnen je onderneming. Houd er rekening mee dat de mogelijkheid voor grootbedrijven om mee te doen aan de regeling verdwijnt, net zoals de optie om subsidies aan te vragen voor praktijkleerplaatsen. Dit maakt de regeling nog meer gericht op mkb-bedrijven. 

 

De nieuwe aanvraagperiode begint in 2025, maar via een internetconsultatie kon er tot 23 september 2024 suggesties gedaan worden voor aanpassingen in de regeling.