Robots worden traditioneel ingezet voor repetitieve taken, maar bij Kranendonk geloven ze dat er aanzienlijke winst te behalen valt door robots slimmer te maken. Zo kunnen ze ook ingezet worden voor niet-repetitieve taken. Met wat ze ‘smart robotics’ noemen, heeft Kranendonk zich ontpopt tot een leidende robotintegrator in zware industrieën zoals scheepsbouw, offshore & energie en structural steel.
Kranendonk, oorspronkelijk een familiebedrijf met een focus op innovatieve snij- en lasinstallaties, heeft zich over veertig jaar ontwikkeld tot een internationale speler op gebied van robotic automation. Met vestigingen in landen als Denemarken, Japan, China, Singapore, en de Verenigde Staten en met meer dan vijfenzestig werknemers wereldwijd, heeft Kranendonk een sterke internationale aanwezigheid.
Groei
“Arie Kranendonk, de oprichter, zag al snel na de start, eenenveertig jaar geleden, dat de kansen voornamelijk in het buitenland lagen,” legt Bart van Dam, CTO van Kranendonk, uit. “Gezien de conservatieve houding van de Nederlandse scheepsvaartindustrie, heeft hij actief onze innovatieve oplossingen bij internationale scheepswerven geïntroduceerd. Met schetsen, 3D visualisaties en simulaties wist hij de eerste klanten te overtuigen, wat de basis legde voor de oprichting van onze eigen verkoopkantoren wereldwijd.”
Vertrouwen
Bart gaat verder: “Hoewel we ons altijd hebben gefocust op innovatieve oplossingen, waren subsidieaanvragen lange tijd geen prioriteit. We waren weliswaar op de hoogte van mogelijke subsidiemogelijkheden, maar onze kennis hierover was beperkt.” De kennismaking met Ignite Group, aangedragen door een collega, leidde tot een verkennend gesprek. “Samen met Ignite Group hebben we geëvalueerd welke ontwikkelingen er binnen Kranendonk speelden, welke projecten potentieel hadden voor subsidie en welke subsidies relevant konden zijn voor ons vakgebied,” vertelt Bart. Geïnspireerd door dit gesprek, besloot Kranendonk met een bescheiden project te beginnen om zowel de administratieve haalbaarheid als de effectiviteit van de samenwerking met Ignite Group te testen. “Dit was het begin van onze samenwerking met Ignite Group,” concludeert Bart.
Groeiend vertrouwen
“Met het oog op een geautomatiseerd lasproces voor buisstukken voor scheepsbouw en offshore toepassingen, zochten we naar een manier om de productie-efficiëntie aanzienlijk te verhogen,” vertelt Bart. “Deze innovatieve productiemethode beloofde een productie-efficiëntie die tot wel tien keer hoger lag. We richtten ons op het combineren van geavanceerde lasmethoden met precieze uitlijning en automatisering, om zo een uitzonderlijke las-kwaliteit te leveren op grote schaal.” Dit ambitieuze project was het eerste waarvoor Kranendonk, met behulp van Ignite Group, WBSO-subsidie aanvroeg. Het succes van dit project, ondersteund door subsidies, markeerde het begin van een duurzame samenwerking.
Samen groeien
“Onze gesprekken met Ignite Group onthulden veel ruimte voor verbetering in hoe we subsidieaanvragen benaderden,” deelt Bart mee. Dankzij de open communicatie, goede bereikbaarheid, en assertiviteit van Ignite Group, hebben we in de afgelopen vier jaar enorm veel geleerd op het gebied van subsidies. Dit heeft niet alleen geresulteerd in de succesvolle realisatie van meerdere projecten met ondersteuning van WBSO-subsidies, maar ook in aanzienlijke vooruitgang in onze administratieve processen, zoals urenregistratie. Van een bescheiden begin met enkele duizenden euro’s aan subsidies zijn we gegroeid naar ontvangsten van enkele honderdduizenden euro’s. Momenteel onderzoeken we zelfs de mogelijkheden voor een MIT-haalbaarheidsaanvraag, wat illustreert hoe Ignite Group proactief met ons meedenkt in het vinden van nieuwe kansen. De realisatie dat we er niet alleen voor staan en het strakke agenda-management van Ignite Group, maakt deze samenwerking bijzonder waardevol,” concludeert Bart.
“
"*" geeft vereiste velden aan
Het meest digitale subsidiebureau van Europa. Vooruitstrevend in full-service subsidieadvies.
Copyright © 2024
Volg ons: