Roderigh is een PhD-chemicus gespecialiseerd in anorganische chemie en werkt als consultant bij Ignite Group. Als consultant heeft hij als doel bedrijven en onderzoeksinstellingen te helpen hun innovatieve ambities in de praktijk te brengen. Het hebben van de juiste middelen is essentieel, en een subsidie is zo’n middel. Hij is enthousiast om zijn kennis van subsidies te delen om activiteiten te verbinden met veelbelovende financieringsmogelijkheden op zowel nationaal als Europees niveau.

Roderigh brengt uitgebreide kennis van chemie en procestechnologie naar zijn rol. Dit stelt hem in staat om bedrijven, onderzoeksinstellingen en multidisciplinaire consortia die betrokken zijn bij energie- en materiaaltransities te ondersteunen. Hij past zijn expertise toe op grote nationale en Europese projecten, waaronder Horizon Europe Collaborative Calls, INTERREG en DEI+. Hij hecht veel waarde aan langdurige, duurzame samenwerkingen om een uitgebreide dossierkennis op te bouwen en optimale ondersteuning te bieden van begin tot eind.

Voordat hij bij Ignite Group kwam, studeerde Roderigh aan de Technische Universiteit Eindhoven, waar hij ook zijn PhD-onderzoek uitvoerde. Hij voltooide aanvankelijk een bacheloropleiding in Chemie & Procestechnologie, gevolgd door een masteropleiding in Anorganische Chemie & Katalyse. Uiteindelijk behaalde hij zijn PhD als fysisch-anorganisch chemicus. Tijdens zijn PhD onderzocht hij de conversie van biomassa over microporeuze aluminosilicates. Het bleek dat conventionele theorieën ontoereikend waren om reactiviteitstrends in de bestudeerde toepassing te voorspellen; in plaats van een enkel beschrijvend feit, was er een multifactoriële afhankelijkheid vergelijkbaar met die in enzymatische katalyse.

In zijn vrije tijd blijft Roderigh op de hoogte van ontwikkelingen in chemie en procestechnologie door relevante wetenschappelijke tijdschriften te lezen. Hij heeft ook een sterke passie voor schrijven, wat hij naast zijn werk blijft nastreven. Zijn wetenschappelijke achtergrond, onderzoekservaring en plezier in schrijven maken hem enthousiast om uw subsidieaanvragen te behandelen.