Nanny Bressers heeft uitgebreide kennis en ervaring met projecten op het gebied van natuur, energie, milieu en water. Ze behaalde haar diploma in Politieke Wetenschappen (Internationale Betrekkingen) aan de Universiteit van Amsterdam (2006) en voltooide haar PhD in Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (2011). Haar expertise omvat innovatieprocessen, publiek-private en drielandensamenwerking, en de effectieve implementatie van innovatieve ideeën en producten.

Betrokken bij Talrijke Grote Projecten en Europese Programma’s

Nanny is betrokken geweest bij talrijke grote projecten en programma’s, zoals Life with Water, Ruimte voor de Rivier, Waterkader Haaglanden, en verschillende gemeentelijke projecten in en rondom Rotterdam. Daarnaast werkte ze als projectleider bij Waterschap Vechtstromen, waar ze een Interreg NWE-project beheerde. Bij Ignite Group maakt Nanny deel uit van het NL-EU Team.

In 2011 voltooide Nanny haar PhD aan de Faculteit Bestuurskunde van de Erasmus Universiteit Rotterdam, met een focus op “Evaluatie van Complexe Kennis- en Innovatieprogramma’s,” met een nadruk op mobiliteit en waterbeleid. Tot 2015 werkte ze verder als postdoctoraal onderzoeker aan de Erasmus Universiteit, waar ze evaluatiestudies leidde over een FP7-project, twee lokale waterprojecten van de Gemeente Rotterdam als onderdeel van een vergelijkende studie met China, en tussentijdse en eindevaluaties van Waterkader Haaglanden en Ruimte voor de Rivier.