Tanis: Innovatie in de snoepindustrie

Bij Tanis, een toonaangevend bedrijf in de confectionery industrie, draait alles om innovatie en duurzaamheid. Het bedrijf ontwikkelt geavanceerde productielijnen voor de productie van gummies en jellies, met een sterke focus op efficiënte en energiezuinige technieken. Dankzij de samenwerking met Ignite Group en de inzet van de WBSO subsidie, blijft Tanis innovatieve oplossingen ontwikkelen en bijdragen aan een duurzame toekomst.

Home » Klantverhalen » Tanis: Innovatie in de snoepindustrie

Marktleider in gummies en jellies

Tanis, opgericht door Leo Tanis, heeft zich in de afgelopen 28 jaar ontwikkeld tot een wereldwijde speler met vestigingen in Nederland, Australië en Amerika. Het geheim achter hun succes? Het constant gericht blijven op innovatie. Tanis beschikt over een eigen laboratorium waar continue research & development (R&D) plaatsvindt om nieuwe technieken en producten te ontwikkelen. Eén belangrijke innovatie is de machine die “3D snoepjes” op grote schaal kan produceren, een aanzienlijke vooruitgang ten opzichte van de “traditionele” platte snoepjes met een plat kantje.

 

Innovatie staat voorop

Om deze innovaties mogelijk te maken, zijn subsidies hierbij van belang. Voorheen deed Tanis al enkele subsidieaanvragen, maar dankzij de samenwerking met Ignite Group hebben ze aanzienlijke stappen gezet in het verbeteren van hun subsidieproces. Zo heeft Tanis gebruik gemaakt van de WBSO-subsidie, die hun in staat stelt om de R&D kosten aanzienlijk te verlagen. Deze regeling, die gericht is op bedrijven die technologische innovaties ontwikkelen, biedt fiscale voordelen voor R&D-projecten en maakt het voor Tanis mogelijk om te blijven investeren in vooruitstrevende productietechnieken. De energiezuinige productieprocessen die Tanis toepast, zoals geoptimaliseerde molding lijnen en conditioneringsapparatuur, zijn het resultaat van deze innovatieve aanpak.

 

Samenwerking met Ignite Group

De samenwerking met Ignite Group heeft Tanis geholpen om hun innovatiedoelstellingen sneller en efficiënter te bereiken. “De samenwerking met Ignite Group heeft voor ons echt het verschil gemaakt.” vertelt Rogier Nabbe, Productmanager bij Tanis. “Ignite Group heeft niet alleen geholpen bij het aanvragen van subsidies, maar ook bij het opzetten en beheren van onze R&D projecten.” Daarnaast was de communicatie met Ignite Group volgens Nabbe soepel. “Ze namen echt de tijd om ons te begrijpen en onze behoeften in kaart te brengen.”

 

Toekomstige Innovaties

Tanis Blijft gefocust op groei en innovatie binnen de snoepindustrie. Dankzij de ondersteuning vanuit de WBSO-subsidie en de samenwerking met Ignite Group, is het bedrijf klaar voor de volgende stappen richting duurzame productie en technologische innovatie. “Onze missie is om innovatieve oplossingen te blijven ontwikkelen die aansluiten bij de behoeften van onze klanten,” Geeft Nabbe aan. Dankzij de ondersteuning van Ignite Group kan Tanis haar doelstellingen op het gebied van innovatie en duurzaamheid blijven realiseren.

Dankzij de samenwerking met Ignite Group hebben we nu voor het eerst echt significante successen op het gebied van WBSO en het efficiënt aanvragen van subsidies behaald
~ Rogier Nabbe

Benieuwd naar de andere verhalen van onze klanten?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*