Circulaire Ketenprojecten

De transitie naar een circulaire economie versterken en tegelijkertijd je bedrijfsvoering versterken? Circulaire ketenprojecten zijn niet alleen goed voor het milieu, maar bieden ook economische kansen. Door het sluiten van de productie- en consumptiecycli kan je kosten besparen, innovatie stimuleren en tegelijkertijd nieuwe markten aanboren.

Doelgroep

Ondernemers

Budget

€ 4,75 miljoen

Deadline

04 sep 2024

Locatie

Nationaal
Home » Subsidies » Circulaire Ketenprojecten

Wat zijn de Circulaire ketenprojecten voorwaarden?

Aan de subsidieregeling Circulaire Ketenprojecten zijn diverse voorwaarden verbonden, onze specialisten zijn op de hoogte van alle actualiteiten op dit gebied en kunnen je hierover informeren.

Enkele belangrijke voorwaarden voor het aanvragen van deze subsidie zijn:

  • De looptijd van het project is maximaal 2 jaar;
  • Een product- of materiaalketen staat centraal;
  • Het circulaire ketenproject is gericht op projecten die bij toepassing leiden tot grondstoffenbesparing en reductie van CO2-uitstoot;
  • Het project wordt uitgevoerd door minimaal 3 en maximaal 6 mkb-ondernemers. Deze ondernemingen mogen niet met elkaar verbonden zijn in een groep en hebben in ieder geval 3 verschillende rollen in een keten;
  • De procesbegeleider dient minimaal één jaar ervaring te hebben met het begeleiden van bedrijven op het gebied van circulaire economie;
  • Het gaat om experimentele ontwikkeling of om proces- en organisatieinnovatie;
  • Een project dat overwegend gericht is op ‘downcycling’ wordt uitgesloten. Bij ‘downcycling’ worden materialen teruggewonnen voor minder hoogwaardig gebruik dan de oorspronkelijke toepassing;
  • Het ontwikkelde project moet daadwerkelijk door de ondernemers worden toegepast;
  • Na afloop van het project dienen minstens 3 deelnemende ondernemers te blijven samenwerken. Het doel van de subsidie is dat er ketensamenwerking ontstaat.

 

Voldoe je mogelijk niet aan de subsidievoorwaarden, maar heb je wel een circulair project(idee)? Gelukkig zijn er nog meer subsidies die je alleen, of met een samenwerkingspartner, aan kunt vragen zoals:

DEI+: Onder het DEI+ thema Circulaire Economie vallen recycling en hergebruik van afval, reparatie en het gebruik van biobased grondstoffen, waarbij sprake is van CO₂-reductie in Nederland.

Topsector Energie: TSE Onderzoek & Ontwikkeling. Deze subsidie is voor samenwerkingsverbanden waar onderzoek en ontwikkeling naar mogelijkheden voor goedkopere, klimaatneutrale en/of circulaire producten en diensten wordt gedaan.

Ook als je denkt dat deze regelingen bij jouw projecten passen kan je contact met ons opnemen. Door jarenlange ervaringen schakelen onze experts met gemak en toewijding tussen alle subsidiemogelijkheden.

Wat is ons verdienmodel?

Benieuwd hoe onze verdienmodellen werken? We gebruiken verschillende strategieën die speciaal zijn ontworpen om al jouw subsidiemogelijkheden te verbeteren. Zie onze verdienmodellenpagina voor meer informatie.

Maximale Circulaire ketenprojecten bijdrage

Doelgroep
Ondernemers
Budget
€ 4,75 miljoen
Aanvraagperiode

t/m: 04 sep 2024

Jouw subsidiezaken, onze dagelijkse business

Wij zijn marktleider als het gaat om het verlenen van expertise en ervaring. De combinatie met onze digitale oplossingen stelt ons in staat om écht impact te maken voor onze klanten.

Jaar ervaring
0 +
Specialisten
0 +
Slagingspercentage
0 %+
Verkregen subsidies
0 + miljoen

Een team van specialisten tot uw dienst

Edwin Slaghekke

Consultant

Daan Verberk

Consultant

Rik Adelaar

Consultant

Tom Leijten

Consultant

David Altenburg

Consultant

Matthijs Jansen

Consultant

Chris van Asperen

Accountmanager

Corné van Gool

Teamleider Shared Services

Met welke subsidievraag kunnen wij u helpen?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*